Stukgoed België 
Belgische transportsector ook specialist in transport van stukgoederen
De sector van het wegvervoer in België is zeer divers: distributie, koerierbedrijven, vervoer met trailers en koelwagens, voertuigen die gevaarlijke stoffen bevatten, zowel nationaal als nationaal. Ook voor goederen waarvan het volume niet uitgedrukt wordt in gewicht of afmeting, stukgoederen genoemd, heeft stukgoed belgie aangepast vervoer.

Miljoenen ton goederen onderweg
De transport- en logistieksector zijn voortdurend in beweging, ook in België. Dagelijks circuleren er miljoenen ton goederen in ons land. Omdat de Belgische havens en luchthavens een echte draaischijf zijn voor het ontvangen van goederen uit het buitenland zal de sector in de nabije toekomst nog verder kunnen uitbreiden en ontwikkelen. Alle geleverde goederen moeten immers verdeeld worden naar particulieren, groothandelaars en bedrijven, ook in het binnenland. Ook als het om stukgoederen gaat moeten die snel en volgens de wensen van de klant kunnen geleverd worden.

Werk voor specialisten
We mogen fier zijn op het grote contingent vervoerders in België die over de nodige dynamiek, organisatorische vaardigheden, beschikbaarheid, flexibiliteit, het beheersen van verschillende talen en de nodige computervaardigheden beschikken. Dit zijn kwaliteiten die de werkgevers ook zullen verwachten van hun toekomstige werknemers omdat het belangrijkheid is dat de vlotheid van leveren kan behouden blijven. Volgens Febetra worden 72% van de goederen in België nog steeds over de weg vervoerd waardoor we kunnen zeggen dat deze sector de een belangrijke motor is van onze economie. Daarbij is het onderdeel stukgoederen heel belangrijk omdat het veelal gaat om onderdelen die dringend nodig zijn in grote of kleine bedrijven. We mogen het begrip stukgoederen toch ruim interpreteren. Zo behoren ook auto’s en grote werkmachines ook tot de categorie van de stukgoederen. Ook papier, rollen staal, zakken koffie- en cacaobonen zijn stukgoederen die vaak verpakt worden op paletten om ze gemakkelijk te kunnen lossen. Onze havenarbeiders zijn specialisten op dit vlak waardoor o.a. de haven van Antwerpen is uitgegroeid tot één van de belangrijkste havens voor stukgoederen. Met de juiste aanpak en de voortdurende technologische vooruitgang is stukgoed belgie klaar om deze uitdaging dagelijks aan te gaan en te versterken.