Transport Benelux 

Logistiek is niet zomaar een wetenschap.

Het vervoeren van goederen en mensen in ons drukke landje, of zelfs in Europa wordt steeds moeilijker en ingewikkelder. Dat heeft tot gevolg dat er een wetenschap is ontstaan, de logistiek, die mensen leert omgaan met vervoermiddelen. Ook de manier waarop vervoersmiddelen gebruikt werden en worden heeft een ontwikkeling ondergaan.
Helaas, hoewel veel logistici dat graag zouden willen, heeft het woord Logistiek niets te maken met logica. Het komt voort uit de Franse term Marechal de Logis, de persoon die de soldaten onderbracht tijdens een mars of een andere activiteit in het veld
Nog niet zo lang geleden hadden de kolenboer en de olieboer een soort vrachtwagen en ze brachten daarmee hun goederen naar de klanten. Dat ging in het werk op een heel lokaal niveau. Verder hadden alleen de arts, de pastoor en misschien de plaatselijke politieman gemotoriseerd vervoer.
Het vervoer kan niet zonder vervoermiddelen, dus het verkeer is ook toegenomen. Niet alleen het goederenvervoer, ook het vervoer van personen, individueel of in groepen, is sterk toegenomen. Vandaag heeft bijna iedereen een eigen auto, een OV abonnement of een ander individueel vervoermiddel.
De politieke ontwikkelingen hebben ook niet stilgestaan. Van een landje dat grotendeels op zichzelf stond hebben we als staat een ontwikkeling gezien naar de combinatie van drie landen, de Benelux. Dat gaat steeds verder, Europa is nu makkelijker bereikbaar voor mensen en goederen dan ooit tevoren.

De wereld wordt kleiner.

Het wereldje van vervoer binnen een dorp naar transport Benelux is uitgegroeid tot een netwerk van vervoer en transportbedrijven dat steeds verder reikt. Het is nu mogelijk in Nederland eenvoudig een vervoerder te zoeken voor het contact tussen uw bedrijf en uw klanten, hoe ver die ook uit elkaar zijn.

Transport Benelux is nog steeds belangrijk.

De eerste samenwerkingsverbanden tussen België, Nederland en Luxemburg zijn natuurlijk nog even sterk als in het verleden, misschien wel sterker. Maar handelspartners in Duitsland, Frankrijk of zelfs de landen van Noord Europa.
Het gemak van het internet voegt nog een dimensie toe aan het geheel van de logistiek. Het is niet meer nodig lijvige telefoonboeken of Gele Gidsen op orde te houden, een klik van de muis brengt het vervoersbedrijf dat u zoekt naar u toe. Natuurlijk is het plannen van bewegingen, groot en klein, van huis of kantoor naar magazijn naar de snelweg en verder, nog steeds de kern van de logistiek als wetenschap. Maar daar hebt u als klant geen omkijken meer naar.

Transport is voor de klant alleen maar makkelijker en beter geworden.

U vraagt een bedrijf uw goederen te vervoeren en dat bedrijf neemt u verder alles uit handen. Uw pakketje, vrachtwagenlading, container of scheepslading goederen komt op tijd en in goede staat aan op de plaats van bestemming.
Logistiek is een wetenschap geworden, de personen die betrokken zijn bij het vervoer van uw goederen zijn vaklieden geworden, met een grondige en gedetailleerde opleiding.
Logistiek is betrouwbaar en goed, niet alleen in Nederland of in de Benelux. Nederlandse vervoerders zijn wereldwijd actief.

ajvlogistiek.com gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij ajvlogistiek.com voor jou makkelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen.