Transport België, is belangrijk voor een goed draaiende economie.
Wegtransport is een belangrijke economische sector en een toegevoegde waarde voor de economie. De sector is opmerkelijk goed geïntegreerd in het Europees vervoersnetwerk.
Het belang van transport België heeft te maken met verschillende factoren. België is goed gelegen wat betreft goederenstromen van over de hele wereld dankzij de belangrijke havens, het is ook omsloten door een dicht wegen- en spoorwegnetwerk. Maar wat we vooral niet mogen vergeten is de dynamiek van de bedrijven zelf.

Betrouwbaar transport.
Transport België zorgt ervoor dat klanten kunnen rekenen op snelle en betrouwbare levering, zowel in België zelf, als over de rest van Europa. Een groot deel van de transportactiviteit en logistieke bedrijven situeren zich in de buurt van de havens, de luchthavens of de grensgebieden met Frankrijk en Nederland.
Het vervoer van goederen over de weg neemt ongeveer de helft van het vervoerde volume voor zijn rekening. Dit heeft vooral te maken met de snelheid en flexibiliteit en de mogelijkheid van deur tot deur te leveren.

Goede organisatie.
De Belgische transportbedrijven hebben zich, niettegenstaande de zware concurrentie van Oost-Europese bedrijven kunnen handhaven door de kwaliteit van hun diensten en de goede organisatie. Dankzij de modernste IT-tools kan alles zodanig georganiseerd worden dat het aantal niet productieve kilometers drastisch vermindert. Een goede coördinatie tussen de transportbedrijven en de productielijnen of overslagplaatsen is nodig om de goederen stipt de kunnen leveren op de plaats van bestemming. Voor een groot transportbedrijf zijn er heel wat dispacheurs nodig om de beschikbare goederen te verdelen naargelang hun bestemming. Dankzij de flexibiliteit en de dynamiek van werkgevers en werknemers richten veel bedrijven zich tot Belgische transportsector om hun producten veilig bij de klant te brengen.
Transport over de weg heeft het voordeel dat elk filiaal van een bedrijf via een truck kan verbonden worden met het distributiecentrum, de fabriek, de supermarkt of een andere plaats voor verkoop of verwerking. Het gebeurt vaak dat veel producten kunnen gegroepeerd worden in dezelfde vrachtwagen voor transport binnen het geografisch gebied van de Benelux. Het is de beste manier om snelheid en betrouwbaarheid te kunnen bieden.