Transport Nederland België

België en Nederland zijn niet alleen buurlanden.

We delen een bevrijdingsoorlog van de Spaanse overheersers en een groot deel van de geschiedenis die we in de schoolboeken lezen is voor de twee landen bijna dezelfde.

Daarmee is niet gezegd dat de relatie tussen de buren altijd even gladjes verlopen is. Sinds de Belgische revolutie in 1830 is er heel wat verandert, maar een ding is altijd gebleven. Er is al heel lang sprake van verkeer over de grens tussen beide landen, legaal dan wel illegaal. Natuurlijk zijn smokkelaars van tabak, boter en kaas romantische figuren die grootse avonturen beleefden. In werkelijkheid was er eender sprake van een voortdurend gevecht tussen de smokkelaars en douane of politie.

Ook tijdens de Eerste Wereldoorlog is er sprake geweest van verkeer tussen neutraal Nederland en bezet België. Het smokkelen van voedsel, materialen en vooral berichten en nieuwtjes was ook toen heel sterk, ondanks het hoge risico gepakt te worden.

Modern transport Nederland Belgie.

Nu beide landen vrij en onafhankelijk zijn, en lid van de Europese Unie, is het transport tussen beide landen niet meer weg te denken. De handelsrelaties tussen Nederland en België zijn nog nooit eerder zo sterk geweest. Er worden dagelijks over en weer tonnen aan goederen en personen vervoerd, met vrachtwagens, treinen, bussen , schepen en auto’s.

De transportondernemingen in Nederland, maar natuurlijk ook in België, zijn moderne ondernemingen, veelal met jarenlange ervaring op het gebied van transport en logistiek. Er is in de meeste gevallen dan ook sprake van een nauwe samenwerking tussen bedrijven, zowel nationaal in beide landen als internationaal. Het is dan ook, zeker in de grensstreek, heel goed mogelijk dat een Belgisch transportbedrijf uw Nederlandse bestellingen vanuit een distributiecentrum in België bij u thuisbezorgd, in Nederland. Of andersom natuurlijk.

Het ligt in de verwachting dat de ontwikkeling van het grensoverschrijdende transport Nederland Belgie alleen maar verder zal gaan.
Ook ons tweede buurland, Duitsland is een sterke handelspartner. Frankrijk in wat mindere mate, maar de Fransen kopen wel Belgische goederen.

Samenwering is noodzakelijk.

De distributie en het vervoer van goederen is niet gebaat bij te strenge afscheidingen. Dat kost alleen maar geld en het brengt uiteindelijk niets op. Samenwerking is dus geboden om de transportsector in ons land en ook in België sterk en gezond te houden. De concurrentie uit de landen van het voormalige Oostblok is moordend. Dat komt met name door de lagere lonen en het gebrek aan goede opleidingen daar.

Nederland en België hebben allebei een sterke transportsector en dat moet natuurlijk zo blijven. Laat uw goederen dus vervoeren door de eigen vervoerders, maar kijk niet op van een chauffeur uit uw buurland.